Slinivka

Dobrý den, již delší dobu mívám bolesti v levém podžebří. Někdy necítím nic, jindy mě tam píchá nebo bolí. Také cítím ve zmíněné oblasti šimrání. Na SONu břicha nic nezjistili. Bojím se, že by to mohl být nádor na slinivce. Navíc mám velmi řídkou stolici, až vodovou, někdy s nestrávenými kousky potravy. Myslíte, že by tohle mohlo znamenat nádor na slinivce? Silné bolesti nemám. S lékařem jsem již v kontaktu, zatím procházím počátečním vyšetřením(krev, moč...) Děkuji za odpověď a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nádor slinivky břišní, kterého se obáváte by byl nejpíše ultrazvukem patrný, navíc by byl vzhledem k Vašemu věku velmi netypický. Je ale možné, že jde o nedostatečnost tvorby enzymů slinivky břišní (vzhledem k charakteru stolice - nevím, jak dlouho problémy trvají) - proto by bylo dobré stanovit tyto enzymy ve stolici, případně v krvi. Stejně tak ale může jít i o onemocnění střev (např. celiakie, nespecifické střevní záněty...). Pokud vyšetření krve nic neprokáží, může dále následovat vyšetření střev (koloskopie), žaludku (gastroskopie), případně CT břicha.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x