Slinivka břišní

Dobrý den, mám zdravotní problém, se kterým se potýkám již přes půl roku - od operace žlučníku, po které mě stále bolelo břicho, průjmy, úbytek na váze. Sono, gastroskopie ani koloskopie nepřinesly výsledek. Z krve S-ALT 0,72;S-GMT 0,88;S-ALFA AMYLASA 1,47,lékařka konstatovala nedostatečnou funkci slinivky, předepsala mi Pangrol 16.000,který užívám 1-2xdenně,držím poměrně přísnou dietu. Ze začátku jsem cítila úlevu, bolesti břicha vymizely, začala se ale střídat zácpa s průjmem. Zhruba před 3 týdny jsem začala kvůli snížené funkci a chronickému zánětu štítné žlázy užívat Letrox 50. V posledních dnech se mi vrátily tlaky v horní části břicha, mám velmi světlou, řídkou a někdy pěnovitou stolici, pocity na zvracení. Prosím, jaký je Váš názor, co mi radíte, znovu jít za lékařkou, podstoupit nějaké vyšetření, zvýšit dávku Pangrolu (mám jej brát dle potřeby) nebo jsou tyto stavy při onemocnění slinivky běžné a po čase se upraví? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Určitě znovu navštivte lékařku, možná byste měla být v péči specialisty - gastroenterologa. Sama dávku léku nezvyšujte, až po konzultaci s lékařem. Při onemocnění žlučníku někdy dojde k poškození slinivky, i když už žlučník nemáte, tyto obtíže mohou přetrvávat. Průjmy navíc také patří ke stavům po operaci žlučníku.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x