Snížená funkce štítné žlázy

Dobrý den, chystáme se na IUI do Caru a obvodní lékař mi stanovil diagnózu snížená funkce štítné žlázy, nasadil mi Eutyrox 50 1tbl. denně. Na IUI se chystáme v březnu, Eutyrox beru cca 1týden, bude už dostatatečně působit v tom březnu???? Za jak dlouho začíná lék působit. Nechci totiž už nic zanedbat ohledně toho, že by v případném těhotenství mohlo dojít opěk k potratu. Má snížená funkce šž vliv na těhotenství pokud by se léky nebraly??? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v březnu už bude určitě působit. Hodnota TSH a fT4 by měla být v krvi v normě během tří týdnů v případě optimálně nastaveného dávkování. Snížená funkce může mít vliv na schopnost otěhotnět, její poruchy mohou být spojené s častějšími potraty a její normální funkce je nezbytná pro normální psychomotorický vývoj plodu. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: