Snizena stitna zlaza

Dobry den,je mi 25 let jiz 10 let se lecim se snizenou funkci stitne zlazy.Uzivam kazdy den 1 tabletu letroxu 50 a o vikendu tabletu a pul.Nyni ziji trvale v zahranici,zde jsem sla na kontrolu hladiny hormonu stitne zlaty jako kazdy rok v ceske republice,moje hodnoty tsh 5,9 a FT4 16,8 .Pani doktorka me objednala na endokrinologii s tim ze je to i pres lecbu vysoke.Chci se zeptat na vas nazor jsou me hodnoty hodne spatne? Chtela bych brzy miminko,da se otehotnet i s tak vysokou hodnotou?Pokud mi zvysi davky leku mohu se rovnou pokouset o miminko? Nebo musim pockat?dekuji moc za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto hodnoty nejsou v pořádku a určitě nejsou vhodné pro těhotenství (hrozil by potrat v prvním trimestru). Určitě je vhodné navýšit dávku Letroxu a počkat, než klesne TSH pod 2,5. Pak bych teprve doporučila se o těhotenství pokoušet. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: