Solitérní ledvina

Dobrý den, mám solitérní ledvinu, která je podle vyšetření na 100% funkční. Chci se zeptat, zda budu moct mít v budoucnu děti, jestli to nebude nějaký problém. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evo. SOlitérní ledvina, plně funkční, Vás v ničem nelimituje, a není kontraindikací gravidity. Slovy laika řečeno: klidně můžete otěhotnět a mít děti jako jiné zdravé ženy. Pouze v těhotenství budete muset být více sledována, nejspíš i v ambulanci nefrologa, aby se včas předešlo komplikacím.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: