Spála

Dobrý den. Jsem už tři týdny v neschopnosti - od 18.10. Diagnóza byla nachlazení a byl předepsán 1 bal. cyplox 250. Sedimentace po 14 dnech 48/71. Následně výtěr z krku a byl negativní. Vzhledem k tomu, že se dodatečně zjistilo, že jsem byla v kontaktu se spálou, diagnóza mi byla změněna na spálu, žádné další vyšetření neprovedeno, žádné další léky. Cítím se ospalá a unavená, vyrážku jsem neměla, jen neobvykle červené tváře. Mám dotaz, pokud by to byla spála, zda výtěr z krku mohl být po cyploxu negativní a zda cyplox je proti spále, četla jsem, že zabírá penicilin a zda únava s tím může souviset. Děkuji. Lenka P.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko. Předepsaná antibiotika by měla pokrýt i spálu. Negativní výtěr po jejich užití s tím souvisí a svědčí pro jejich účinnost. Únava je celkem běžným projevem každého infekčního onemocnění i v období rekonvalescence a toto období je individuálně dlouhé u každého z nás. Pokud bude únavnost po nemoci přetrvávat, doporučuji zpět vyhledat lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: