Špatný psychický stav ?

Přeji dobrý den,chci se zeptat, jestli psychiatr může doporučit aby moje dcera chodila pouze jednou za týden do školy.Nějak se ji nechce učit a tak její matka zašla k tomuto lékaři.Jenom s takovou školu nedodělá a zase propadne.Mně je to nějak divné ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Radku, má-li Vaše dcera úzkostné potíže a problémy s pravidelnou docházkou do školy, může psychiatr navrhnout individuální studijní režim. Ale znamená to individuální studium a dle domluvy s učiteli skládání zkoušek a doplňování učiva. Tento režim se nastavuje, pokud psychický stav a labilita dítěte neumožňuje pobyt mezi vrstevníky a vyžaduje klidový režim bez větší psychické zátěže, stresu, který může vyvolávat např. šikana mezi dětmi, hluk ve třídě, ale někdy může souviset i se skrytými konflikty v rodině. Posílení vnitřní identity a sebevědomí, rovnováha ve vztazích v rodině , to vše může posílit psychiku dítěte. Psychoterapie a pravidelné sportovní nebo umělecké aktivity, zájem o dítě a jeho sny, to vše může významně pomoci.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: