Špatný spermiogram

Dobrý den, příteli (35) vyšel špatně spermiogram - 0% progresivních, 40% "lenivých" a z těch je cca 50% špatných. Má v tomto případě smysl objednávat se k urologickému vyšetření, jestli by se dala zjistit příčina? Popř. jiné problémy, které s tímto výsledkem mohou souviset? Nasadit nějaké vitamíny, jestli je vůbec možné zlepšení. S ničím se neléčí a nikdy na žádném podobném vyšetření nebyl. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě by měl mít urologické vyšetření. Avšak pravděpodobnost ke zlepšení k dosažení přirozené plodnosti je minimální. O zlepšení se můžete pokusit maximálně zdravým životním stylem a a vitamíny například selen a zinek

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mykóza penisu: Pohlavní nemoc to není, ale přehlížet ji se nevyplácí!
Hepatitida
Články: Hepatitida
Hepatitida, někdy nesprávně...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Ramsayův–Huntův syndrom: Když pásový opar postihne lícní nerv
Astmatici, vyzrajte na zimu
Články: Astmatici, vyzrajte na zimu
Bohužel ani zimní období...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x