Spermiogram

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Manžel odjel na půlroční misi do ciziny. Před odjezdem si sám ze své iniciativy nechal zamrazit spermie /pro případ, kdyby se setkal s nějakou nemocí-nemáme ještě děti/. Byly mu sděleny výsledky spermiogramu - prosím Vás o Váš názor, zda je v pořádku - počet spermií v 1m-40milionů, pohyblivost 70%, tvar normálních spermií 23%. Myslíte že až se manžel vrátí a nebude u něho žádná změna, mohu otěhotnět normální cestou? Děkuji A.M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michaelo, spermiogram je naprosto v pořádku, nad referenčními mezemi. Nelze ale tvrdit, že by muži, kteří mají spermiogram pod referenční mezí, nemohli mít potomky a naopak. Teoreticky otěhotnění nic z manželovy strany nebrání, ale vždy mohou hrát roli další faktory. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: