Spermiogram

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor na výsledky spermiogramu. Ve zprávě mam jen ty zakladni. Počet 112mil /ml, progrese 42%, morfologie 2%. Výsledrk teratozoospermie. Je to po 3denní abstinenci. Paní doktorka v CARu řekla, že vzhledem k množství to není tak zlé. Co myslíte vy? Podle horm.profilu a utz jsem ja v pořádku. Děkuji za odpověď :-)

Odpověď odborníka:

Hodnoty, které uvádíte, nevypadají nijak kriticky. Důležité je, jak to vypadalo, nebo bude vypadat, v dalších vyšetřeních. Z jednoho spermiogramu není možné dělat definitivní závěry.

Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc.
Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc.

Specializace: Psychiatrie, sexuologie
Pracoviště: Sexuologický ústav VFN v Praze a 1. LF UK

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Průvodce očními kapkami pro léčbu glaukomu
Články: Průvodce očními kapkami pro léčbu glaukomu
V léčbě zeleného zákalu se...
Když nás sex s partnerem omrzí...
Články: Když nás sex s partnerem omrzí...
Když zjistíme, že nás...
Bojujte s lupénkou vhodnou stravou
Články: Bojujte s lupénkou vhodnou stravou
Lupénka je úporné kožní...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Virová žloutenka typu C a riziko vzniku vaskulitidy
Články: Virová žloutenka typu C a riziko vzniku vaskulitidy
Vaskulitidy jsou zánětlivá...
Žloutenka typu C – Co čeká pacienta?
Články: Žloutenka typu C – Co čeká pacienta?
Virová hepatitida C (VHC...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Plicní embolie
Články: Plicní embolie
Plicní embolie je vmetení...
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: