Spermiogram

Již cca rok pracujeme na miminku a chtěla jsem se zeptat na hodnoty spermiogramu. Přítel byl na spermiogramu a vysledek zní : oligoasthenozoospermie Chtela bych se Vás zeptat, jestli lze pri techto hodnotach otehotnet prirozenou cestou. Děkuji 5 Semeno: per onan. Objem (norm. hodnota 2.0 - 8.0 ml): 4,0 pH (7.2 - 7.8): 7,5 Vzhled: 1 (1 - normální, 2 - abnormální) Konzistence: 1 (1 - normální, 2 - abnormální) Zkapalnění: 1 (1 - normální, 2 - abnormální) Koncentrace spermií ( více než 20 mil/ml): 12 Motilita(100 spermií): (norma 50 nebo více % spermií s motilitou kategorie a) a b) 25 nebo více % spermií s motilitou) kategorie a) a) rychlá progresivní motilita: 20% b) pomalá progresivní motilita: 15% c) nonprogresívní motilita: 10% d) imotilní spermie: 55% Vitalita (% živých spermií): 65 (norma: 50% a více) Morfologie (norma: 30 a více % normální morfologie): 60 Hlavičky: % normálních - 70 % abnormálních a upřesnění - 30 (edematosní) Střední část: % normálních - 60 % abnormálních - 40 % cytoplazmatických kapek - 35 Bičík: % normálních - 90 % abnormálních - 10 Aglutinace: 0 Leukocyty (norma: méně než 1mil/ml): méně Jiné buňky: +

Odpověď odborníka:

Pravděpodobnost možnosti otěhotnění přirozenou cesto je podle těchto výsledků stále vysoká. Po roce neúspěšného početí pravděpodobnost úspěchu klesá a mělo by se začít uvažovat o mimotělním oplodnění

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: