Špinění po léčbě endometriózy

Dobrý den paní doktorko, asi před půl rokem jsem prodělala laparoskopii, kdy mi byla zjištěna malá endometriózní tělíska. Lékař mi doporučil těhotenství nebo hormonální léčbu (snažili jsme se o miminko, ale díky rozchodu s partnerem jsem volila druhou možnost). Prošla jsem půlroční hormonální léčbou v podobě injekcí. 21.12.2012 jsme léčbu ukončili. Dostala jsem informaci, že menstruaci mohu čekat nejdříve za 3 měsíce, spíš později. Během tohoto měsíce jsem měla pravidelný sexuální styk s novým partnerem. 15.1.2013 se u mě objevil hustý bílý výtok a následné špinění. Bolest, tlaky v podbřišku a bolest zad totožné jako před menstruací. Špinění trvalo asi 3 dny (nebylo celodenní). Nyní cítím nevolnost, tlaky v podbřišku, bolest hlavy, malátnost, únavu a dostala jsem rýmu. Jsem v zahraničí a nemohu navštívit svého lékaře. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevolnost, bolest hlavy, malátnost, únava a rýma mohou být vše projevy např. respirační infekce. Pro léčbu je důležité dodržovat klid na lůžku a popíjet dostatek vhodných tekutin, případně užít analgetikum (lék proti bolesti). Bolesti podbřišku a zad spojené s výtokem mohou být projevy infekce pohlavního ústrojí. Zde by bylo vhodné lékaře navštívit, stejně tak při zhoršení příznaků výše uvedených.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: