Sport a antibiotika

Dobrý den,dcera byla na výtěru a vyšel ji spálový bacil na tři křížky.Dostala Ospen.Nic jí není kromě oparu na puse.Jak dlouho musí být doma a jak dlouho nesmí sportovat?Navštěvuje totiž sportovní třídu,mají každý den tréninky a bohužel i nyní závody.Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Šárko! Spálový bacil (Streptoccocus pyogenes) je vhodné skutečně přeléčit antibiotiky, nepatří do žádného krku (nosu, mandlí, uhru), ani když zrovna nezpůsobuje potíže. Doma ji nechte první tři dny, co bere antibiotika. Po této době již nebude hrozit, že by někoho nakazila. Sportování odložte na dobu, až antibiotika dobere. Závody pak odložte o 1-2 týdny déle. Uvědomte si, zda je cennější zdraví nebo sportovní úspěchy. Léčení nezanedbávejte, spálový bacil umí způsobit revmatickou horečku, která může nevratně poškodit srdce, klouby a řadu dalších orgánů.

 
Líbí se vám odpověď?
+22 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: