Sport a přechozená borelióza

Dobrý den, už dva týdny mě bolí hlava (celkem snesitelně), tak jsem si skočil k doktorovi, jestli něco nezjistí. Ten mě poslal na odběry krve. Poté mi zprvu řekl, že je to nejspíš z rýmy, následně asi po čtyřech dnech mi zavolal, že bych mohl mít přechozenou boreliózu, protože mám nalezené protilátky. Jestli správně chápu, tak borelióza se přenáší klíšťaty. Klíště jsem sice měl jednou na začátku minulého léta, ale bez komplikací (žádný červený flek, žádná bolest svalů či hlavy). Chtěl bych se zeptat jestli je opravdu možné, aby šlo o přechozenou boreliózu, když jsem nikdy neměl příznaky ani normální boreliózy? A druhá otázka - lékař mi navrhl přeléčení antibiotiky, (není si ale úplně jistý zda jde o přechozenou boreliozu) a jelikož jsem sportovec, nechci zanedbat svojí kondici - měl bych se případně obávat pokud si jdu zaposilovat? Zatím jsem si nenechal antibiotika napsat. Popřípadě, zda byste mi řekla svůj názor jestli se přeléčit nebo jestli je to blbost. Děkuji předem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se nenašla jiná příčina potíží bolesti hlavy, a těch mohou být 10ky, tak určitě přeléčit. S pozdravem Dr. Roman Špaček

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: