Správný postup?

Dobrý den. 1.Vyšel mi pozitivní tripple test,což jsem zjistila až jsem studovala doporučení na genetické vyšetření do Zlína.Lékař mi k tomu neřekl nic.Na netu jsem se dočetla,že test je orientační a hodně napoví ultrazvukový screening z prvního trimestru.Nevím jestli mi ho lékař vůbec dělal.Jednou řekl ,že zapoměl a udělá ho příště,ale pak už jsem si ničeho nevšimla.Pokud ho dělal,s výsledkem mě neseznámil.Takže fakt nevím na čem jsem a co mám od toho genetického vyšetření čekat.Vím,že tam mají 3D ultrazvuk.Bude to stačit a nebo mám počítat i s amniocentézou? 2. Od počátku těhotenství mě provázejí problémy s "infekcemi"(někdy svědění,jinkdy bílý hlenový výtok).Pořád beru nějaké léky(Dalacin krém,2x Pimafucin,Clotrimazol krém i tablety,Rosalgin) a přitom mi nebyl provedený žádný stěr.Ten jsem si vyžádala až nyní a výsledky ještě nejsou,přesto jsem na bílý výtok dostala léky.Nemohlo toto léčení naslepo poškodit plod? 3.Je takové léčení vůbec vpořádku?První těhotenství jsem vpořádku bez jakýchkoli prolémů donosila.Druhé jsem potratila v 18tt-infekce a špatně vyvinutá placenta. Tohle je pro mě z rodinných důvodů poslední možnost mít miminko,takže už jsem s nervama v koncích.Jsem v 17tt a tak jako minule se u mě objevil bílý hlen,kterého neustále přibývá.Posledně se pak přidala krev,za pár dní odtekla plodová voda a bylo po všem. Děkuji

Odpověď odborníka:

S možností amniocentezy je nutno počítat, screening v prvním trimestru mezi 10-12 týdnem není rutinní vyšetření které by bylose provádělo vždy.Ohledně výtoku další postup bude záviset na výsledků kultivace příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: