Srdeční chlopeň

Dobrý den, momentálně se stěhuji, takže nemohu dohledat dokumenty o mé přesné diagnóze. Pokud to správně píšu, mám vrozenou insusfitaci (insusficienci...?) mitrální chlopně na podkladu M.Barlow. Před třemi lety se mi dělalo mdlo na omdlení atd a tenkrát až třetí doktor toto odhalil. Předepsal mi Egilok. Řekl, že mám zdravě žít, že se to bude sledovat a uvidí se jak se to bude vyvíjet, jestli bude někdy nutná operace.Od té doby jsem byl 2x na prohlídce s tím, že je vše stejné a vcelku v pořádku. Domluvili jsme se, že i ty prášky si vezmu jen když se mi náhodou přihorší. Po těch třech letech, kdy mi nic nebylo mi trošku otrnulo a občas jsem se napil nebo zakouřil marihuanu. Před asi 14ti dny jsem víc pil a druhý den mi bylo slabo. Jen tak jsem ležel. Bohužel se ten stav vystupňoval tak,že jsem dostal křeče do celého těla. Ruce se mi zkřivily v zapěstí, v prstech, nohy také, pak i svaly na břiše a pusa se mi protahla z křeče v tvářích. Kdyby u mě nebyla přítelkyně, nedala mi napít studené vody apod., nevím jak bych dopadl. Asi po půl hodině bylo pozvolna po všem. Občas cítím slabost v levé ruce. Že se mi špatně třeba těmi prsty píše na klávasnici atd. Pamatuji si, že pan doktor v nemocnici Na Homolce (kam chodím) mi tenkrát řekl, že infarkt nebo něco podobného mi nehrozí. Mě jako lajakovi přijde, že toto asi jsou příznaky infarktu. Chci se zeptat, co tento stav znemenal, zda myslíte že bych se měl obědnat na prohlídku nebo bude stačit žít, tak jak mám a brát prášky. Případně nějakou další prevenci nebo vitamíny na toto vhodné apod. Děkuji, Martin

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martine! Obávám se, že to, co Vy chcete, je edukace o vhodném chování a životním stylu a to do své krátké odpovědi nenacpu. Obecně by pro Vás méně závažná mitrální insuficience neměla znamenat velké ohrožení, ale přesně to závisí na jejím rozsahu, který pochopitelně neznám. Stejné otázky položte při kontrole svému kardiologovi. Příznaky infarktu jsou typicky úplně jiné n ežli popisujete. Křečový stav, jaký popisujete, může mít více příčin, velmi pravděpodobně může těsně souviset s konsumací alkoholu. Marihuana pro Vás nejspíš (neznám celou Vaši historii a anamnézu) představuje mnohem menší zátěž. Na druhou stranu nemohu vyloučit ani to, že křeče následovaly jako reakce na THC, ačkoli to vůbec není běžné. Běžte si o všem promluvit s lékařem, který Vás zná a může nahlížet do Vaší dokumentace.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: