Srdeční nepravidelnost

dobrý den,je mi 64let a dlouhodobě se léčím na plicní fibrozu,imunofenotyp sarkoidoza III.st, užívámprednison 10 1xdenně,onemocněla jsem chřipkou, teplota 37,6, dusivý kašel a rýma.Snažím se to vyležet, dělám si cibulový a tymiánový čaj a zábaly na průdušky, na bolesti hlavy od rýmy jsem užila 2x denně ibalgin a nosní kapky Nasivin. Po 3dnech mi rýma ustoupila, ale kašel přetrvává, ovšem objevily se mi potíže se srdcem.Já tomu říkám,že mi srdce brblá. objevi se tlak na levé straně, stáhne se mi hrdlo jako bych tam měla knedlík a citím lehký tlak v hlavě a zároveň nutkání kašlat. Když si změřím tlak tak nemám zvýšený jen tep je nižší než obvykle a objeví se označení srdeční nepravidelnosti.Tlak si měřím na Tensovalu duo .Ráno jse se cítila dobře, ale k večeru se to objevilo znovu. Aktuální tlak při nepravidelnosti je 123/73 tep 53, 135/70 tep 51. Jelikož bydlím v Ostravě kde je dlouhodobě překročen polétavý prach a podmínky nejsou dobré, nechci se moc pohybovat venku a vysedávat v čekárně u lékaře . Budu tedy ráda pokud mi odpovíte zda je nutné navštívit lékaře hned nebo až se můj stav zlepší. zlepší.Děkuji za zprávu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Marie. Domnívám se, že včasná návštěva lékaře je zcela na místě, za potížemi může stát srdeční problém s nutností včasného léčebného ovlivnění (arytmie aj.). Bez EKG a tělesného vyšetření to takto na dálku není bohužel možné blíže posoudit.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x