Stálá bolest na hrudi

Dobrý den. Po dvou letech sedavé práce jsem zčal v březnu tohoto roku sportovat. Konkrétně se jedná o cyklistiku a běh. Pravidelnost byla asi 5xtýdně a dle aktivity 5-12 hodin týdně a úbytek hmotnosti při výšce 176cm byl z 95kg na 79kg...jsem svalnatějí typ. Po měsíci se začaly objevovat několikasekundové arytmie a občas bolest na hrudi přicházející z levé strany. Tyto bolesti nebyly přímo úměrné zátěži a proto jsem jim nevěnoval pozornost. Prošel jsem v srpnu zátěžovým testem bez nejmenších potíží a echokardiogram byl v pořádku také s doporučením nejyšší sportovní zátěže. Bohužel se mi momentálně zvýšila četnost aritmmí a bolet na hrudi je téměř stálá. Za tři týdny jdu z důvodu arytmíí na vyšetření, protože na prvním jsem je nezachytil rytmokartou. Pouze na můj problém s bolestí na hrudi nemám vysvětlení. Nemám žádné dušné záchvaty a bolest není vysloveně svíravá a nedostavuje se ani při pekročení max. tepové frekvence okolo 180 tepů. Objevuje se většinou po zátěži a je trvalého charakteru někdy tupá a někdy ostřejší zhruba pod levou bradavkou. Myslel jsem , že se jedná o nervový původ od páteře nebo svalstva, ale začíná často po vypití kávy a nebo v den kdy se dotknu cigaret, také po požití alkoholu nebo nedostatečném spánku. Další zajímavou věcí je, že často zmizí při vysoké intenzitě zátěže a vrátí se po dvou dnech zase s déletrvající bolestí. Také se tato bolest vyskytuje při předtréninkovém zahřátí a před koncem tréninku, řekl bych při velkých výkyvech tepové frekvence. Ještě nedávno po několika dnech klidu odezněla, ale momentálně je to už 14 dnů kolísavého pobolívání. Jde mi o to , že k těmto příznakům neodpovídá žádný popis, protože jsem neměl ani náznak kolapsu. Ani si tedy nejsem jistý , jestli se jedná o nějaký akutní srdeční stav, který bych měl řešit. A při tom všem mi byla zjištěna bílkovina v moči. Cukr v krvi mám 5,3 a pravděpodobně dědičně zvýšený cholesterol. Jediné mé nežádoucí nálezy byly-mírná porucha diastol. tlaku a u obvodního lékaře na EKG nějaký l-blok, u sportovního vše v pořádku. Ještě tam bylo napsáno efekt. levé komory 70%

Odpověď odborníka:

Dobrý den Michale! Pokud je vaše ekg i echo vyšetření v pořádku, je kardiologická příčina bolesti na hrudi velmi nepravděpodobná. Spíše bych usuzovala na problém s pohybovým aparátem, to že bolest přichází po vypití kávy nebo kouření tuto variantu nijak nevylučuje. Zkusila bych proto konzultovat ještě rehabilitačního lékaře. Dále by bylo vhodné dovyšetřit záchvaty arytmií pomocí 24hodinové monitorace ekg podle Holtera, pravidelně kontrolovat krevní tlak, zopakovat vyšetření moči (mohlo se jednat o nečistotu z okolí močové trubice) a v neposlední řadě prospět vašemu kardiovaskulárnímu systému a přestat kouřit. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Stejny problem | Od: Andrea | 30.9.2016 19:09
Dobry den.Michale nvm , zda se k Vam
dotaz dostane ,ale zkusim to :) Mohu se
zeptat jakou jste zjistil diagnozu ? Trapi
me prakticky totez co Vas . Bilest hrudi
pri sportu
Dekuji Andrea
reagovat
re:Stejny problem | Od: uLékaře.cz | 2.10.2016 15:51
-------
Dobrý den,
kdyby jste chtěla slyšet názor lékaře, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: