Stálé rekurence herpesu progenitalis

Trpím cca 13 let na herpes genit.,dříve každý měsíc jeden opar, poslední 3 roky opary téměř neustále,dle krve zjištěna oslabená protilátková imunita a zvýšená herpetická aktivita.Mnohokrát brány dostupné acikloviry,ale po skončení vždy do týdne opět opar.Nyní mám v sobě druhou injekci gamaglobulinu,po té první se mi za 12 dnů začly tvořit opary-8 za měsíc,nyní po druhé injekci se mi hned další den udělal opar.Zajímá mě, zda je nějaká šance na zlepšení tohoto stavu.Zaráží mě, že se opary tvoří i přes snahu o zvýšení imunity,čekala jsem,že gamaglobulin bude mít vyšší účinek,zatím tomu tak není.Děkuji za odborné vyjádření.

Odpověď odborníka:

DObrý den. Výskyt herpes genitalis je jistě dán stavem imunitního systému, ale ten je ovlivněn celou řadou dalších vlivů, mimo jiné i psychických. Acyklovir i imunoglobuliny pak nemusí přinést kýžený efekt. V rámci této poradny bych Ván doporučil Oscillococcinum 1xdenně 1 tubu po dobu 14 dní a pak 1 tubu 1xtýdně. Dále lék Croton tiglium 9CH 1xdenně 5 granulí, v tomto dávkování alespoň na dobu 2 měsíců. A k tomu lék Sepia officinalis 15CH, 1xtýdně 5 granulí. Nejpozději po těch 2 mesících byste měla cítit výrazné zlepšení stavu. Pokud ty výsledky nebudou 100%, bylo by vhodné obrátit se na lékaře homeopata.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: