Stále silnější bolesti pohl.ústrojí

Dobrý den pane doktore,předem děkuji za Váš drahocenný čas,který věnujete mé zprávě Vám napsané.Mám už delší dobu bolesti dělohy cca 1.r,někdy i levého vaječníku a poslední dobou mi příjde že cítím bolest i v místě,kde mám jizvu po porodu císařským řezem.(r.012) Spíš hluboko pod jizvou.Bolest je nejvíc intenzivní,když mám se svým přítelem styk a to byla občas i po vložení IUD.Dnes to bolelo ještě víc a připadalo mi jako by v děloze,takže jsme styk přerušily.Po porodu jsem si nechala dát,jak už jsem se zmin\'ovala IUD (multiload Cu - vybrala bývalá lékařka) ale co jsem ho měla,tak jsem byla na gynekologii jako doma.Každou chvíly zánět,infekce močového měchýře,pánve atd.Nikdy před tím jsem je neměla.Pak tyto problémy na čas ustoupily.Ale nedávno mě začal pobolívat levý vaječník,když to takněják popíšu,jako by mě někdo do něj dloubal,při shýbnutí pro něco občas i ostrá bolest jako křeč.Myslela jsem si,že všechno tohle může způsobovat to IUD a nechala jsem si ho teda novým lékařem výjmout,je to asi dva týdny.Říkal,že mi zatím nové zavádět nebude,že se počká co to udělá.Bohůžel bolest trvá a mám pocit že je silnější.Mohou to být srůsty?Nový doktor gynekolog říkal že ano,ale na UTZ ani při běžném vyšetření nic nenašel,alespon\' nic neříkal,cítila jsem bolesti i při vnějším prohmatávání místa,kde je jizva.Zejména na levé straně.Vím že mám srůsty na střevech a to díky předoperačním vyšetřením UTZ před výjmutím apendixu laparo r.011.Dr. tenkrát říkala,že jich mám spoustu.Nevím jestli je možné aby dělaly gyn.potíže srůsty na střevech.Už jsem nešt\'astná,nemám na sex chut\' kvůli bolestem a s přítelem se i začínáme kvůli tomu hádat.On by chtěl,ale já prostě nemůžu.Doktor říkal,že pokud to bude bolest,na podzim bude operace.Ale sám asi nezná příčinu mích bolestí.Snad víte vy co by to mohlo být z toho co Vám tu popisuji.Začalo to bolestí levého vaječníku při styku,pak se to rozšířilo dál,bolest hluboko pod jizvou a dnes bolesti dělohy.Děkuji zaodepsání a přeji Vám hezký zbytek dne.

Odpověď odborníka:

|Bez vyšetření na vaši otázku těžko odpovědět, ale pokud píšete, že máte mnoho srůstů tak to s největší pravděpodobností bude příčina, jsou tenké a blanité, takže je ultrazvuk nemusí vidět, asi skutečně jediné řešení bude rozrušení srůstú operační metodou. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x