Staphylococcus aureus, hidradenitis suppurativa

Dobry den od 13 let (je mi 30) mam Hidradenitis suppurativa a diagnostikovaly mi Staphylococcus aureus. Mam tezkou dormu acne tetrada ktery byl řesen chirurgicky uplné a hloupkově překryto kožními stepy v podpažich, vyřeznuta a zašito v tříslech, vyřiznuta 1 skalpu už se to nevratilo, ale mam problém s obličejem kde mám cca 8 let pernamentně otoky víček horních i dolních moje otazka je da se to řešit jinak než chirurgicky? jinak dale mam imuno defekt podtřídy igg, alergii na pyl a udajně i nejaky bakterie, prach a rostoče, trpím uz od mala velkou potivostí. Díky za odpověd

Odpověď odborníka:

1) Těžké formy akne lze řešit celkovým užíváním retinoidů. 2) Otoky víček, pokud byly vyloučeny všechny vnitřní příčiny a pokud nemizí ani po spánku apod. lze asi skutečně řešit jen plastickou chirurgií.3) S vrozeným imunodeficitem se nedá nic dělat. 4) pocení může mít opět příčiny vnitřní, hormonální, i psychické, účinný je např. přípravek Excipial deoforte, pokud by šlo o lokalizované partie. Celková léčba neexistuje.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: