Staphyloccocue aureus

Dobrý den, bylo provedeno jak RTG, kde nic nenašli, tak i MRI palce, kde se našlo poškození měkkých tkání, které se údajně odstranily druhou resekcí palce. Existuje tedy ještě nějaké jiné vyšetření, nebo postup, jak ránu zhojit a zbavit Staph. aurea? Děkuji vám za pomoc

Odpověď odborníka:

Septická chirurgie je v těchto případech velmi náročná a vyžaduje velkou trpělivost. Rtg kosti se musí provést s odstupem znovu a opravdu se musí hledat možné nekrosy, mrtvou tkáň, v hloubi rány. Nehojící se nekrotické nebo sklerotické okraje rány se musí excidovat, vyříznout. Starý dobrý chloramin se aplikuje do vyčištění rány a potom se rána kryje čtverečkem, kdy se aplikje hojně vyždímaný fysiolog. roztok. Dnes se s oblibou dávají antibiotická krytí hotovými obvazy.. Bakteriologická vyšetření jsou samozřejmostí, ale ne vždy efekt antibiotik, která se dají celkově, se dostaví. Určitě ne masti do rány. Jistě je třeba zjistit i imunitu pacienta, provést krevní testy, široké vyšetření laboratorních ukazatelů, diferenciální krevní obraz, zhodnocení imunofaktorů a také vyšetření na eventuální onemocnění cukrovkou. Vše další podle místního nálezu v ráně.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: