Stav kolene po lat.releasu

Dobry den, pred 8 mesici jsem po urazu kolene s podezrenim na praskly meniskus a poskozenou plastiku vazu, spolecne s dvema roky trvajicim preskoky a natekani kolene na lat. strane, podstoupil ASK. Pri ASK odstranen praskly meniskus, plastika LCA korektni a proveden lat. release pri zjistene chondropatii III.st na lat. kondylu. Pri posledni kontrole indikovan defekt pohmatem po lat. releasu s dop. posilovani svalu. Ovsem stale citim jakoby ztuhlost pri chuzi kolem horni casti cesky vcetne bolesti pri jizde na kole/rotopedu. Existuji nejake moznosti reseni situace, kdy stav kolene po lat. releasu je horsi nez pred nim? Nebo je po 8 mes. brzy delat zavery? Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

8 měsícú je dostatečně dlouhá doba na rekonvalescenci po artroskopii. Jinou skutečností je, že koleno mělo závažnější poškození a na tato poškození má laterální release jak popisujete nijak velký vliv. Pokud je stav jak popisujete jinak v pořádku je na místě pokračovat v rehabilitaci, dle instruktáže posilovat svalstvo kolena, aby traumatické vlivy na koleno byly co nejmenší, opakovaně konsultovat záležitost s ortopedem a rehabilitačním lékařem. Pokud budou potíže přetrvávat provést kontrolní vyšetření magnetickou rezonancí, která by mohla povědět více o stavu měkkých tkání kolena. Kinesiologický rozbor kolena rehabilitačním lékařem a fyzioterapeutem. Trpělivost zde bude asi vyžadována.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: