Stažená předkožka

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o radu,ve čtvrtek 27.11 byl můj 18ti měsíční syn na stažení předkožky,dostali jsme framykoin,ale při každém čůrání velmi pláče a zadržuje moč,taky při koupání a mazání kdy stahujem,když mu stáhnu předkožku,má to tam červené dokola a trochu nateklé,jak dlouho to trvá než se to zahojí,je to normální,že pokaždé pláče,nemohu pro něj udělat víc?Děkuji Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Martino! Pokud budete mazat framykoinem, předejdete infekci v místě tohoto miniaturního zákroku. Pro malého byl bolestivý, ale během pár dní by se mu měl penis zklidnit. Pokud by situace byla nadále neuspokojivá a i v následujícím týdnu bude malý plakat při močení, běžte na kontrolu k pediatrovi.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Re: stažená předkožka | Od: Jan | 17.12.2008 01:00
Na servru www.rodina.cz se velmi osvědčilo nechat žalud trvale na vzduchu. viz. diskuse:

Růža (34)
Re:
30.11.2008 18:02:25
...Jinak po zánětu už nemáme ani památky. Ze začátku jsme myli atibakteriálním mýdlem ale už jsme se vrátili zpět k původnímu sprchovému gelu. Teď to mívá odkryté neuestále 24 hodin deně. Nevěřila jsem že by to mohlo mít tolik pozitiv. Ze zečátku jsme teda nechávali odkryto jenom na doma. Kůžička se ještě občas sama vracela, ale rychle si zvykla. Žalud se už také otrkal a zvykl si a hlavně se razantně snížila produkce toho bílého mazu, který byl spolupříčinou zápalů. Všem rodinám co mají kluka to můžu jen a jen doporučit, jak ze zdravotní stránky, tak i co se hygieny týče. A hlavně to není žádný drastický zásah jako obřízka, kterou ihned volí lékaři.
Zprvu jsem byla trochu skeptická nechávat syna s trvale přetaženou předkožkou, jednak proto že kůžicka měla tendenci se vrátit a žalud zakrýt a také proto že sem to u nikoho neviděla. Ale prý na nuda plážích nosí část mužů žalud běžně takto odkrytý a určitě moc dobře vědí proč si to takto odkrývají.
Adreo ještě jednou moc děkujem za informace.

Re: Růže
Taky bych určitě nechala Luboše si zvykat na staženou předkožku už dříve, kdybych o tom věděla. Ze začátku mu to bylo spíše nepříjemné, ale jakmile si na to zvykl, tak sám uznal že je to lepší. Od té doby mu do toho už taky nemluvím, jenom ho občas zkontroluju. Zpátky na žalud to natáhnout jde bez potíží, takže by vše mělo být v pořádku. Za žalud se nám to tedy samo nevrací, ale zustane na něm natažená. Myslím, že je to normální.

Andrea, syn Martin 12 let
Re: Růže
8.12.2008 22:45:19
Růžo, tak jsem ráda, že se to u vás vyřešilo a předkoža vzadu drží a nejsou už žádný potíže. Asi to nejde u každýho, když maji kluci kůžičku moc úzkou. Martina bych zvykala na stáhnutou předkožku už dřív, ne třeba celou dobu, ale začít hodinu denně od mala a prodlužovat to. Nám se kůžička nevrací, nebo vrací opačně. Když si ji natáhne na žalud a nechá být, tak se za chvilku stáhne dozadu. Já Martinovi do toho nemluvím, jak to má mít. To stáhnutí jsme dělali, když měl zánět, teď si nechává kůžičku vzadu sám a zvyk si na to a je vpohodě.

reagovat
re:Re: stažená předkožka | Od: Karel | 16.6.2009 13:47
Mám podobnou zkušenost a mohu potvrdit, že při problémech se zánětem předkožky je to jednoduché a skutečně účinné řešení. Po vymizení zánětu a ostatních potíží jsem také už zůstal u nošení předkožky trvale vzadu. Navíc jsem po čase zjistil, že předkožka, která byla v erekci trochu těsná, se mi uvolnila.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Menstruace a gynekologie Chtěla jsem se zeptat, zda mohu jít na...
 
Kam dál
Naposledy čtené: