Štítná žláza

Dobrý den chtěla bych se zeptat, moji mamince zjistili štítnou žlázu a mám strach abych ji neměla také mám stejne potíže bušení srdce, nadměrné se potim no mám strach, vim ze musím na krev a potom bych musela na punkci ale chtěla bych poradit jestli by to mohla být stizna žláza nebo jak to na sobě nejlépe spozoruju, diky

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě krevní odběr a nejen hormóny štítne žlázy je vhodný. Dále je vhodné i ekg vyšetření. Dle laboratórnich výsledů sonografie štítne žlázy. Punkce by nasledovala při sonografickém nálezu uzlů, ložísk. Zdravím

MUDr. Magdaléna Škovranová
MUDr. Magdaléna Škovranová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Endokrinologie - Diabetologie, Praha 22

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Články: Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Žaludeční vředy jsou v...
Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Články: Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Srdeční onemocnění jsou...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Články: Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Diagnóza rakoviny ledvin je...
Psychowalkman, odborně AVS přístroj: mýty a fakta – PhDr. Jarmila Nývltová
Závislost – prevence
Články: Závislost – prevence
Problémy způsobené...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: