Štítná žláza

Dobrý den, asi před dvěmi lety jsem byla na vyšetření štítné žlázy..doktor mi odebral krev a bylo zjištěno z testu, že jí mam v pořádku. V tu samou chvíli jsem ale měla i angínu a doktor poslal jeden krevní vzorek na oboje vyšetření. Neni možne aby angína ovlivnila nějak vysledek? V tu dobu jsem měla i menstruaci. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Hano, zkreslení testu kvůli angíně nebo menstruaci považuji za velmi málo pravděpodobné, nemusíte se obávat, že se tehdy něco přehlédlo. Pokud ale máte onemocnění štítné žlázy v rodině, nebo jste těhotná, nebo máte nějaké zdravotní potíže, je na zvážení Vašeho lékaře udělat testy znovu - během života se funkce štítné žlázy samozřejmě může měnit.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: