Štítná žáza a její vyšetření

Dobrý den, byla mě náhodně zjištěny vyšší hladina TSH a to 6,4.U lékaře jsem byla vyšetřena a dostala jsem lék Euthyrox 88, kontrola za půl roku.Bylo mi řečeno, že to vypadá na chronický zánět , plus jsou tam výrazné uzly.Problémy jako takové nemám, snad jen chraptění a to už delší dobu,které jsem ale přikládala četným nachlazením.Jinak únavu,padání vlasů a pod. nic takového nemám.Je tento postup správný, že bude další kontrola až po půl roce??a stačí k indikaci léků pouze vyšetření Tsh a sono???moc děkuji Vaši odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, váš lékař (endokrinolog?) se k léčbě a intervalu další kontroly rozhodl mj. na základě přesné znalosti výsledku ultrazvuku s přesnou specifikací uzlů a na základě znalosti konkrétní formy chronického zánětu štítné žlázy. Bohužel tyto informace já na rozdíl od něho nemám, takže nemohu na váš dotaz přesně odpovědět.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x