Štítná žláza a antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda může léčení štítné žlázy (Euthyrox 50) a užívání hormonální antikoncepce (Pramino) mít nějaký vliv na snahu o dítě? Se štít. žl. se léčím již 2 roky a pramino užívám po celou tu dobu. Je mi 27 a dítě bych chtěla. Podle některých lidí bych ale s otěhotněním mohla mít problémy. Děkuji. S pozdravem Istar

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ištar! Užívání hormonální kntracepce je učínným prostředkem, jak otěhotnění zabránit. Po vysazení antikoncepce by se teoreticky měla plodnost ihned navrátit, prakticky trvá měsíce až rok nežli se dostaví pravidelný ovulační cyklus otěhotnění umožňující. Štítná žláza má na věc velký vliv, pokud by byla nerovnováha hormonů, o těhotnění by mohlo být až vyloučeno. V případě dobře vedeneé léčby můžete být bez starostí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: