Štítná žláza a čaj

Dobrý den, mám autoimunitní zánět štítně žlázy(chronický) konkrétně hypotyreózu(beru euthyrox 100) asi od svých 5-6 let nyní je mi 18 let . Díky dřívější antikoncepci (gestagenní ) mám strašne rozházený cyklus a budu přecházet na nízkohormonální ,ale chci se zeptat zda bude hodně vadit když budu pít čaj z červeného jetele,četla jsem že upravuje cyklus .Ale jsou tam fytoestrogeny neboli izoflaviny,chci se zeptat zda bych ho pít mohla,bohužel se nevyznám v hormonech štítné žlázy takže se radší ptám ,Děkuji za vaší odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud budete užívat hormony nebo pít čaj z jetele ideálně min. 2-4 hodiny po užití Euthyroxu, neměl by být efekt na vstřebání Euthyroxu nijak výrazný. Pokud by na to tělo reagovalo příliš citlivě, možná bude potřeba mírně navýšit substituci Euthyroxem, problém v tom ale jinak nevidím. Mějte se moc hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: