Štítná žláza = knedlík v krku?

Dobrý den, mám štítnou žlázu nezvětšenou, ve střední části pravého laloku štítnice ojedinělý oválný hypoechogenní anedom 9x8x5 mm, ve střední části levého laloku štítnice drobná cysta 4x3x3mm, laboratorní a krevní testy v pořádku. Beru Letrox50 1 tabletku ráno. Paní doktorko, prosím o informaci za jakou dobu zabírá Letrox, beru ho 14dní a knedlík v krku mám stále. Je nějaký potravinový doplněk či nějaká rada na zmírnění obtíží? Pomohla by punkce? Pro doplnění ,mám vyšetření polykacího aktu i ORL, vše v pořádku. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, za období potřebné na plné uplatnění účinku hormonů štítné žlázy považujeme 4-6 týdnů. Pocit knedlíku v krku při normální velikosti štítnice bohužel patří k běžnému příznaku autoimunitních zánětů štítné žlázy. Zhoršuje se často při stresovém vypětí pacienta. Punkce i potravinové doplňky mají velmi malou šanci pomoct. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: