Strach z pohl.nem.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak dál postupovat, v 6/2010 jsem měl nechráněný styk s dívkou, druhý den jsem vypozoroval trochu zarudlý žalud, vyléčil jsem to heřmánkovými obklady...po studování na internetu jsem si nastudoval pohlavní nemoci a příznaky a pak to začlo...občasné bolesti na hrudi, časté afty a pocení při malé činnosti a vyvrcholilo vyrážkou na zádech, odevzdaný jsem po 2 měsících od styku absolvoval venerologické testy( chlamidie, syfilis, mykozy a HIV(p24, anti)) vše vyšlo negativní a doktor mě ujistil že krev je v pořádku, tak mam přestat řešit....měsíc na to mě u praktického lékaře byla zjištěna krev a bílkovina v moči a sedimentace 30, bez vyšetření jsem bral snad troje ATB v rozsahu od 9/2010-12/2010 bez výsledku...začal jsem pozorovat že se mě také dělá často ekzém který se dříve nedělal, bílé fílíčky piteriasa podle kožní, časté afty( jednou měsičně) a občasné bolení na hrudi, zlom nastal 3/2010 kdy jsem si nahmatal na krku zvětšené uzliny, panika propukla na plno a já z dřívějších zkušeností začal panikařit, že to je z pohl. nemoci...absolvoval jsem mnoho vyšetření kožní, neurologické, ORL( i biopsii mandel), hematologické a interní v nemocnici, po kompletním rozboru krve mě vyšlo vše v pořádku až na močovou infekci( E.Coli, Enteroccocus f.) a ASLO 270, podle doktory jsem prodelal streptokoka a ta krtev v moči od 9/2010 byly právě ty bakterie a že jsem to defakto rok neléčil, tak se tělo brání...mě to ale nedalo a s vědomím všech příznaků jsem si v této nemocnici na vyžádání nechal vzít krev na Syfilis a HIV(p24, anti), druhý den jsem si došel pro výsledky, vyšli negativní a doktorka mě řekla že už tohle nemám řešit, testy byly 4/2011...uzliny se mě po přeléčení ATB zmenšili ( predtim do 1,5 cm-zánětlivé podle sono) ale stále zůstaly...stracha deprese mě pustili jen na chvíli, uzliny mám totiž zvetšené pořád, někdy i bolí, občas mě zabolí i v podpáždí, stále kožní problémy a v poslední době aft každých 14 dní, škubání ve svalech a pravidelná bolest na hrudi, únava....Stále se mě vrací Enterokok, který jsem nedávno léčil ATB pro jeho výskyt ve sperma...každý den žiji ve strachu a často mám deprese, po zadání mých potíží mě vyjede opět pohl.nemoc, hematologické vyšetření jsem absolvoval 11/2011 s tím že B lymfocyty jsou v pořádku a v krvi teda nic neni, já ale mám popsané problémy stále a víceméně jen přežívám, straním se lidem a nemám na nic sílu...rodiče jsou ze mě už zoufalý, že mám dvoje testy na pohl. nemoce tak at nešílim, doktoři mě posílají k psychologovi, ale já si uzliny, afty, ekzémy, bolest na hrudi a únavu nevymýšlím, kromě mírné elevace sedimentace 20-23 a zmíněných bakterií mě vyšlo vše v pořádku, ptám se tedy na radu jak dále postupovat a zda vyšetření stačí, děkuji moc za ochotu a vstřícnost

Odpověď odborníka:

Pohlavní chorobu zcela jistě nemáte. Většina vašich obtíží je psychosomatického původu ( bolesti, únava, záškuby, ekzém..). Psychogenní může být i větší náchylnost k infekcím ( streptokok). Jediné, co bych řešila je příp. přítomnost infekce v těle - pokud máte stále zvětšené krční uzliny, doporučuji zkontrolovat výtěry z krku . Velmi doporučuji návštěvu psychologa či psychiatra, protože se mohou s postupem času objevovat i další psychosomatické obtíže.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x