Střevní chřipka

V posledních 10 dnech se mi 3x vrátila střevní chřipka (i přes dodržování diet, dezinfekcí všeho infikovaného...). P. doktorka mi předepsala Cotrimoxazol AL forte s tím, že výsledky testů přijdou až za týden, nemůže mi lék bez potvrzené diagnózy uškodit? Jaké jiné léky by mohly zabrat? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Antibiotická léčba běžných průjmových onemocnění obvykle není nutná, bylo by dobře léčbu řídit až podle kultivace (ta běžně trvá 3 dny). Záleží ale na tom, jaké máte přesně potíže, což z Vašeho textu není zjevné, doporučuji tedy obracet se s dotazy hlavně na Vaší ošetřující lékařku.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x