Střídavě řídká a normální stolice

Dobrý den, v posledním týdnu se mi začalo pravidelně stávat, že mám někdy vodovou či hodně řídkou stolici. Průběh je asi takový, že jeden den mám stolici úplně normální tuhou. Potom, třeba za hodinu, najednou musím znova na záchod a mám stolici úplně vodovou, po chvíli velmi řídkou. Někdy se vodová stolice třeba po hodině opakuje a pak je klid, vše v pořádku až do dalšího dne. Další den mám stolici normální, nebo žádnou, třetí den se to obvykle opakuje - nejdřív normální a po nějaké době vodová. Během jednoho dne jdu na velkou maximálně 3x, V den bez obtíží jednou nebo vůbec. Barva řídké stolice je světle hnědá, bez zvláštního zápachu, bez krve, bez hlenů. Břicho mě nebolí, žádné jiné obtíže nemám. Nijak mě to neomezuje v práci, prostě jenom "musím znovu na záchod", nic víc. Nepozoruji žádné bolesti, žádné nepříjemné pocity, žádnou ztrátu hmotnosti. Ale ani závislost na potravinách či nápojích. Myslel jsem, že by to mohlo být z minerálky, protom z vody, která je obohacena magnesiem (filtrační konvice), ze sirupu....neobjevil jsem žádný zdroj těchto obtíží. Zkoušel jsem vypozorovat i souvislost s jídlem, je pravda, že vodová a řídká stolice se nejčastěji dostaví po jídle odpoledne, ale není to pravidlem. Včera po jídle se nic nestalo, včera večer po jídle taktéž ne a dneska asi hodinu po jídle voda 2x. Trvá to asi týden. Co by to mohlo být příp. jaký volně dostupný lék by to mohl srovnat? Užívám na posílení imunity Hlívu ústřičnou 1 až 2x denně cca 2 měsíce a 1x denně multivitamín s minerály GS 1 tabletu trvale. Žádné léky jinak neberu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji probiotika -laktobacily v lékárně. Druhů je spoustu. Pokud se stav nezmění doporučuji navštívit praktického lékaře.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Děkuji | Od: Jan | 12.2.2016 23:58
Dobrý den, děkuji za odpověď, i kdž jsem očekával
obsáhlejší komentář, například Váš názor, čím to
mohlo být způsobeno a nebo zda zde je možno
spatřovat nějaké nebezpečí. Nicméně během 1
týdne od mého dotazu potíže samy zcela vymizely
a nyní je vše v pořádku. Děkuji.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Při léčbě rakoviny prostaty hraje pohyb zásadní roli
Články: Při léčbě rakoviny prostaty hraje pohyb zásadní roli
Pánové by měli být aktivní...
Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
Články: Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
V těhotenství přispívá ke...
Zamilovaný partner je spokojený partner II.
Články: Zamilovaný partner je spokojený partner II.
Člověk, který má vysoké...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sinice a koupání v přírodě
Články: Sinice a koupání v přírodě
V rybníku nebo přehradě...
Žloutenka typu E – nová hrozba?
Články: Žloutenka typu E – nová hrozba?
Odborníci rozeznávají 5...
Chemie lásky umí zrychlit tlukot srdce
Články: Chemie lásky umí zrychlit tlukot srdce
Většina básní a písní je o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: