Sucho v ústech

Dobrý den, vážený pane doktore. Obracím se na Vás s následujícím dotazem. Již 2 týdny mě trápí sucho v ústech, jazyk se mi lepí na patro (při vyslovování sykavek) a díky tomu se mi špatně mluví. Je možné, že tyto problémy jsou spojeny s užíváním antidepresiv. Přibližně stejnou dobu užívám neurol a mirtazapin sandoz. Je možné, že tyto problémy po nějaké době odezní, nebo se mám obrátit na nějakého jiného lékaře za účelem zjištění přičiny. Předem děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená a milá paní Petro, sucho v ústech způsobené nedostatkem slin může být zaviněno jak některými léky, tak úzkostí, která se většinou k depresím připojuje. Nepomáhá prosté napití nebo svlažování – je nutné trochu masírovat slinné žlázy, buď cumlavými bonbony nebo žvýkačkou. Pokud to nepomůže, raději se netrapte a navštivte lékaře (toho, který Vám léky předepsal) a poraďte se s ním.

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x