Sudeck

Dobrý den, pane doktore. Mohl byste mi prosím říci, zda se z mé diagnözy Sudeckův syndrom II může vyvinout i atröza ? Mám už opravdu velký strach. Před dvěma dny jak napadl ten nový sníh, uklouzla jsem na něm na tu bolavou nohu,která od té doby hodně bolí, první den byla oteklá, dala jsem Prieznits, otok trochu polevil, ale ne zcela. Na rehabilitaci mi řekli, ať s tím na vyšetření nechodím, že je to brzy, ať počkám co se bude dít. Hynost je plná, ale nad kolenem to hodně bolí. Je to kvůli tomu Sudecku ? Ještě prosím o zodpovězení té artrózy jak jsem zmiňovala na začátku. Děkuji. S pozdravem a přáním hezkého víkendu Medová Lenka.

Odpověď odborníka:

Sudeckův syndrom a artroza jsou choroby, které nemají přímou souvislost, Sudeck není příčinou, degenerativní změny probíhají v kloubech i v jiných souvislostech. Pokud jste upadla a máte bolestivé potíže, měla byste bez prodlení mít chirurgické vyšetření spolu s rtg. Dle nálezu léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x