Šumění v uších

Dobrý večer asi před 15 lety mě začalo poprvé šumět v uchu to jsem byla v nem. na kapačkách procain ebo tak nějak. Ucho se trošku spravilo.Občas šum nic hrozného teda spíše mě to nervovalo hlavně v noci jak byl klid orl lékař mi to vždy profoukl chvíli klid pak zase....asi pět let na to jsem měla zánět v uchu to bylo píchnuté a pak atb. za nějaký opět šum hukot tlak...dr. opět jen profukoval.Změna dr. na audiometrii nějaká ztráta sluchu kolik nevím poslana jsem byla na neurologii tam zjištěno,že mám zablokované hlavové svalo či co..dr mi udělala nějakou mobilizaci + obstřik pak velmi dlouhou klid cca 10 let.Těd po třetím porodu asi 3 týdny pískání ,hukot,tlak..zalehnutí ucha ze začatku pocit jako by se se mnou točila místnost moje orl lékařka dovolená tak jsem šla k jinému orl ten mi řekl jen po podívání se do uší krku že to mám od páteře dal mi secatoxin 3x15 kapek bez efektu teda se mi netočí hlava.Dnes na otoneurologi oto.mikroskop bil.zvukovody volné,bubínky šedé,celistvé,kontur.s refl. nos optik negat.hltan oblouky patrové sym.tonzily vnoř.bez čepůa povlakůsliznice klidná, hrtan stuckard vchod do hrtanu volný epiglottis konf.omeg.hlasivky bledé,rovné pohyblivé fonující sym.uzliny na hlavě ,krku nezv. audio vpravo perc.v nízkých ff.chůze spr.hlavové nervy orient. v normě,nyst.0...Závěrperc. nedosl.I dx. cum tinnitus.Mám žádanku na MR ale objednání za cca 1 měsíc.nevím co si mám myslet setra na audiu mě vyděla k smrti tak,že mi řekla,že jsem zralá na sluchadla,Řekla jsem to paní dr, t vyvalila oči říkala,že se nemám bát,že na sluchadla nejsem.Tak bych ráda znala i Váš názor.Mimo jiné tedy beru ještě escitalopram (projevila se u laktační psych.už ještě chodím k psych,ale chystáme se na vysazení AD.Šumy a pískot mě nervuje že přes zalehlé ucho špatně slyším mě děsí všimlo si toho i okolí mám malé dítě (6 měsíců)děkuji za odpověd D.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ztráty na audiometrickém vyšetření v nízkých frekvencích není obvyklé, většinou jde o hydrops ( zavodnění) labyrintu nebo otosklerozu ( snížená pohyblivost sluchových kůstek). V každém případě bych navštívila ORL kliniku - ambulanci v nemocnici a nechala se pořádně vyšetřit a hlavně vše, co vám není jasné, zkonzultujte s lékařem

MUDr. Karolína Dostálová
MUDr. Karolína Dostálová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: ORL ambulance PP Hospitals, Nemocnice Brandýs nad Labem

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: