Svrbeni noh, vyrustky na kuži, v podbřišku, svedeni analu

Dobrý den, v poslední dobe, asi 2 mesíce od návratu od moře sem postřehla, že mne strašne začli svědit nohy, nejdřív sem to připisovala opálené až spálené pokožce,ale ted je to po 2 mesících a stále to trvá, nevim jestli to nemúže být i po holení, ale doted sem takové problémy nemela, maximálne na intimních partiích. Taktež sem si všimla, že se mi na pokožce delají malé fibrili, výrostky kúže, které nebolí a je to nejčasteji na krku, hrudníku a břichu. Taktéž sem spozorovala jako kdyby podobný výrostek v podbrišku neni to na vagine ani na velkých nebo malých pyscích, je to trochu víš, taky tam kde se holim, tak sem to nejdřív připisovala vyrážce po holení, ale neustále to trva, nejdřív to strašne svrbelo,ale ted jenom občas, pri stlačení je to takový nepříjemný pocit,ale ne bolest, ted se mi objevil ješte takový druhý, ale je takový plochý, a ten ani nesvedi ani neni nic cítit, jenom tam proste je... a další problém, který mám delší dobu je svrbeni konečníku po stolici,, je tam taky takový výrostek , je možné že hemeroid?, když jdu častejší na záchod tak dráždením mám na papíru i tečky krve, když jdu na stolici jenom obyčejne jednou tak tam nic není....nevim jestli se moc pozoruju,ale mohlo by to všechno spolu souviset? Nevedeli by ste mi poradit čím by to mohlo být? Omlouvám se za dlouhou správu, ale začinam mít celkem strach. dekuju za odpoved.

Odpověď odborníka:

1) Svědění může být způsobeno jen narušenou kožní bariérou, místo mýdla používejte speciální sprchové oleje (Balneum hermal plus) a pravidelně promazávejte vhodným hypoalergenním mlékem. 2) Výrůstky mohou výt fibromky, seborhoické veruky... nejsou nebezpečné, kožní lékaře je může snadno odstranit. 3) Výrůstky v oblasti podbřišku či genitálu by mohla být moluska, příp. i kondylomata, takže nejlepší bude navštívit kožního lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Křečové žíly
Články: Křečové žíly
Křečové žíly, varixy nebo...
Oční projevy alergie
Články: Oční projevy alergie
Zánět spojivek může mít...
Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Články: Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Možná vy nebo vaše děti...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Články: Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Refluxní choroba jícnu se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: