Tabletky vs náplast

dobrý den. Již 3 roky užívám antikoncepci. Nejdříve jsem začínala na JEANINE, poté MERCILON.Ale jelikož jsem asi v 7mi letech měla silnou mononukleozu, a od té doby nemám zcela v pořádku jaterní testy(sice tam nejsou zas tak velké výchylky, ale přece) ,chtěla bych přejít na ANTIKONCEPČNÍ NÁPLASTI. doporučujete mi je? slyšela jsem že jsou míň zatěžující pro organizmus ? A pokud budu užívat náplasti, musím každé 3 týdny dělat pauzu ?Nemůžu jiněkdy tzv. vynechat? (protože s práškama ji někdy vynechám apod.) Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

dobrý den, tabletky mají své výhody i nevýhody, bohužel u náplastí vidím nevýhod více. vstřebávání do organismu je sice menší (resp.cesta přes játra), ale menší komfort při užívání - pocení těla apod, vyší cena. je to spíše věc názoru, domluvte se se svým gynekologem.pauzu dělat nemusíte, můžete pokračovat bez pauzy.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: