Neotigason , vliv na vývoj plodu

Dobrý den. Manžel užívá antibiotika Neotigason na oněmocnění kůže a v příbalovém letáku je psáno, že pokud tyto léky užívá žena, nesmí 2 roky po vysazení otěhotnět. Vzhledem k tomu, že se pokoušíme o početí, chtěla bych vědět, zda může mít přítomnost antibiotik v manželově těle vliv na pozdější vývoj plodu. Moc děkuji za odpověď, Radka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v dostupných informacích o Neotigasonu (pozn. nejedná se o antibiotikum, ale o formu vitamínu A) nejsou o přechodu léčivé látky do spermatu žádné údaje a nejsou dosud hlášeny nežádoucí účinky u žen mužů, kteří užívají Neotigason (nejsou údaje o tom, že by se léčivá látka nebo její metabolity vylučovaly do spermatu a že by to vedlo k poškození plodu). Takové působení také není příliš pravděpodobné. Podrobnější a přesnější informace však podá pouze výrobce přípravku (viz příbalová informace).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: