Těhotenský test

Dobrý den, mám dotaz. Minulý měsíc jsem měla nějaké problémy s MS (dlouho jsem špinila před i po mentruaci a několik dní to měla docela silné víc než normálně i když beru antikoncepci) a před pár dny jsem jeden den špinila mimo nadcházející menstruaci. (četla jsem, že to se právě může stát, když se uchycuje vajíčko.) Mezi tou dlouhou menstruací a tím jednodenním špiněním jsem měla sex. Teď mám MS dostat až 24.1. Nevím jestli si to jenom vsugerovávám, ale tento měsíc na sobě pociťuji zvláštní pocity, jako citlivější prsa, mám větší žízeň, chodím více na toaletu, atd., prostě některé typické příznaky pro těhotenství (ovšem nevím zda na to není moc brzy). Na břiše mám takovou podobnou čáru jako mají matky v těhotenství linea nigra (ale ne ta širokou), ale předtím jsem si ji nikdy nevšimla (asi proto, že nebyla tak viditelná, nebo jsem to předtím nezkoumala), skoro není vidět, ale je tam, začíná pod boky a končí skoro pod pupíkem. Má to tam každá žena, i bez těhotenství nebo předchozího porodu? V lékárně jsem si dnes koupila Mamatest s citlivostí 10. Kdy nejdříve si mohu udělat ten test, aby mi vyšel jednoznačný výsledek? Můžu si ho udělat už před začátkem MS, třeba zítra nebo mám počkat až mi skončí a udělat si ho potom? Jelikož se normálně takto necítím, tak bych si ho ráda udělala i když to dostanu, i když pravděpodobnost otěhotnění velice malá, abych si byla stoprocentně jistá. Můžete mi poradit? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Hodně může způsobit psychika zklidněte se a pokud se menses nedostaví v termínu udělejte si gravitest je spolehlivý. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: