Těhotenství

Jsem ve 22 týdnu prvního těhotenství. Pohyby cítím od 18 týdne. Poslední dobou občas (někdy jednou denně, někdy vícekrát, někdy pár dnů vůbec) cítím takové zvláštní pohyby - jako záškuby, cukání nebo "vrtání" - nízko dole v podbříšku (nad stydkou kostí a spíše vevnitř, i v močovém měchýři). Vždy párkrát ve stejném místě v průběhu pár minut. Není spojeno s křečí nebo jinou bolestí. Před týdnem jsem byla na velkém ultrazvuku a vše se jevilo v pořádku, včetně děložního čípku (tyto záškuby mě už asi dvakrát trápily i předtím). Četla jsem, že plod může mít škytavku - mohla by se takto projevovat (vždy na stejném místě)? Nebo může se jednat o jiné "normální" pohyby, které jsou v oblasti močového měchýře takto zvláštně cítit? Pokud by se jednalo o vážnější komplikaci, byla by viditelná na ultrazvuku? Děkuji

Odpověď odborníka:

Vaše "pocity" v podbřišku budou nejspíše spojeny s pohybem miminka.Pokud by bylo uvolněnější děložní hrdlo,zjistil by to váš gynekolog při klinickém vyšetření.Vy jste kromě tohoto byla i na UZV vyšetření,kde jak píšete bylo vše v pořádku,tedy nejsou obavy na místě.Dostatečně odpočívejte,nenamáhejte břišní stěnu nošením těžkých předmětů.Pro úplnou jistotu: pokud by se jednalo o křeče,sdělte tuto informaci svému gynekologovi ( mohlo by se jednat o nedostatek magnesia-hořčíku)

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Alergie může číhat i v plísňových sýrech
Články: Alergie může číhat i v plísňových sýrech
Také jste si mysleli, že...
Dejte „zeleným“ pastám zelenou
Články: Dejte „zeleným“ pastám zelenou
Nikdo z nás nechce své tělo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: