Těhotenství a chřipka

Dobrý den,jaké riziko představuje onemocnění chřipkou v raném stadiu těhotenství pro plod?Je možné se nechat preventivně očkovat, a to již např. nyní v létě?Plánujeme totiž s manželem,pokud to vyjde,v srpnu miminko,jelikož jinak je velmi časově vytížen.Děkuji velice za odpověď.

Odpověď odborníka:

Chřipkový virus sám o sobě riziko pro plod nepředstavuje, ale samozřejmě jakákoli infekce v těhotenství je zbytečná zátěž a nese s sebou další rizika ( užívání léků apod.). Pokud v tuto chvíli těhotná nejste, můžete se samozřejmě dát očkovat .

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: