Tep kyčle

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat ohledně výměny kyčelního kloubu. Mám artrózu 4. Stupně a displazii a jsem velmi pohybově omezená. Navštívila jsem soukromou kliniku, zde by mi operaci provedli. Použili by oxiniový kloub. Ve fakultní nemocnici mi lékař sdělil, že mám nadváhu a to vidí jako velké riziko ohledně trvanlivosti kloubu. Je mi 42 let a vážím 110kg, výška 175 cm . Až se mi prý podaří zhubnout na 90 kg, tak by operace připadala v úvahu. Jsem nyní na vážkách, zda podstoupit operaci na soukromé klinice, kde mě na „nosnost“ kloubu nikdo neupozornil. Nebo se pokusit zhubnout, což bez možnosti pohybu je velký úkol. Omezením jídla jsem již zhubla 15 kg. Zajimalo by mě tedy, zda oxiniový kloub je „všelék“ anebo se mi může rozpadnout kost, do které je jakýkoli kloub zasazen. Děkuji za odpověd Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Já osobně bych dal přednost ortopedické klinice či kvalitnímu ortopedickému oddělení . Jako nejkvalitněnější povrch kloubu je povrch keramický a komponenty titanové . Oxinium není v ničem lepší. Riziko uvolnění kloubu je vždy a rote s váhou pacienta a dobou od operace. Jinak jsou samozřejmě pacienti i s Vaší váhou a ve Vašem věku běžně operováni. Zkuste ještě jiné zařizení či jiného lékaře.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: