Tep kyčle

Jsem pulroku po operaci tep.Máš částečnou parezu,a o dva centimetry operovanou nohu delší.Ortoped mi předepsal vložky.Mám bolesti v oblasti stehna.Byla jsem na vyšetření speciálním rengenem,a je vše vpořádku.Přesto mám ty bolesti stejné.Jeto bolest při chuzi a po schodech.Vklidu to ujde.Ta bolest je hrozné napětí a jako kdyby mne ta noha měla prasknout.Jsem ztoho neštˇastná,připadám si jako bych si vymýšlela.Prosím o radu .Už si nevím rady .Děkuji.Věra.

Odpověď odborníka:

Zdravím Vás... ano bohužel náhrada kloubu má svoje komplikace a ne vždy se podaří strefit na sále přesně tak jak má... sám jsem pár takových operací viděl a je vždy spíše na odhadu operatéra a jeho zkušenostech zdali se strefí či nikoliv, pacient na stole leží, kdežto vstoje to pak může vypadat úplně jinak bohužel... asi bych prostě vyhledal nějaké jiné špičkové pracoviště, ať vám to posoudí někdo nezávislý... do stehenní kosti je zavedený dlouhý hřeb, který je možná příliš široký a pak to tak tlačí, což by ale mělo být vidět i na obyčejném snímku nebo je to napětí způsobené tím prodloužením končetiny... těžko říct, každopádně si to nechte posoudit jiným ortopedem, určitě si nevymýšlíte... jinak úspěšnost TEP kyčle bývá velmi dobrá a pacienti jsou po ní velmi spokojení většinou, takže váš problém je dost mimořádný, TEP kolene bývá mnohem problematičtější, protože páky v koleni všemi směry jsou mnohem větší a často dochází ke komplikacím a uvolnění TEP na rozdíl od kyčlí které většinou drží a slouží velmi dobře... díky, pěkný den

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Menstruace a gynekologie Chtěla jsem se zeptat, zda mohu jít na...
 
Kam dál
 
 
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Letní čas – nepřítel vašeho srdce!
Články: Letní čas – nepřítel vašeho srdce!
Nastavení hodin směrem k...
Plavat můžete i se stomií
Články: Plavat můžete i se stomií
Lidé se závažnějším...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: