Tep kolene vpravo

Dobrý den.V roce 2009 provedena TEP pravého kolenního kloubu.Vše v pořádku až do poloviny roku 2015.Koleno pobolívá a před vánocemi první punkce cca30kubíků KRVE. Žádné poranění nebo naražení.V únoru další punkce 40kubíků KRVE.První laparoskopická "operace"-obroušení výrůstků a vypálení.Krevní otok se bez jakékoliv příčiny aniž to čekám vytvoří opětovně-100kubíků KRVE.Leduji,olfen gel,diclo?Druhá laparoskopická "operace".Nic nezjištěno??? Krevní otok se tvoří nadále.Tři dny nechodím,otok mírně ustoupí a všechno se opakuje.Dle ortopedů je vše v pořádku,ale já prakticky rok normálně "nežiji".Už nemám odvahu ani chodit na ty punkce.Dle ortopeda se mám"modlit" ať se to neopakuje.Dá se nějakým způsobem zjistit,která nebo které cévy tam(někde u kolenního kloubu) praskají nebo propouští krev do tkáně kolem umělého kloubu.Dle RTG je samostatný kloub v pořádku.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud bylo mikrobiologické vyšetření punktátu negativní, bylo by vhodné provést hematologické a revmatologické vyšetření včetně posouzení léků,které trvale berete. Příčina může být i mimo kolene, cévní vyšetření zde nemá smysl jedná se drobné cévy a příčin krvácení může být celá řada , s TEP nemusí souviset.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: