Tep kolen. kloubu

Od operace kolen. kloubu (TEP) uplynulo půl roku. Koleno mně hodně bolí při chůzi se schodů a při sebemenší námaze. A také mi vadí, že při ohýbání kloubu slyším "chrastění". Rtg kloubu je prý v pořádku. Mám se objednat na ortoped. vyšetření, nebo ještě počkat na slíbené zlepšení? Děkuji za odpověď. Věra

Odpověď odborníka:

Pacient po implantaci umělého kloubu kolena má být pod pravidelným ortopedickým sledováním, postupuje v rehabilitaci, absolvuje rehabilitační ústav a má léčení v lázních. To vše byste měl absolvovat. Ne každý snáší umělý kloub lehce, a stav většinou vyžaduje značnou trpělivost. Příčinou bolesti je mnohdy doznívající lehký posttraumaticky, pooperační zánět celé oblasti kloubu,se zatepleníám, který nevyžaduje antibiotka, ale vyžaduje vhodný pohybový rehabilitační postujp, chlad minimálně 2 x denně 15 minut. Samozřejmě předčasné zatížení kloubu právě věde k bolestem v kloubu. I když je výkon seberychlejší, bez komplikací, berle s odlehčením minimálně půl roku. V odlehčení končetiny pokračujte. Navštivte svého ortopeda a zhodnoťte situaci s dalšími opúatřeními na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: