Tetanus-očkování

Dobrý den, je mi 28 let. Na tetanové injekci jsem byla 10/10/1994, nyní na 1. injekci dne 31/05/2010. Chtěla bych otěhotnět, bylo mi však doporučeno absolvovat 3 injekce (první již aplikována dne 31/05/2010). Neexistuje nějaký jiný postup, zkrácení doby aplikace aby bylo možné snažit se otěhotnět a nevystavovat se tak riziku? Na jakém principu fungují protilátky atd. Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Intervaly mezi očkovacími dávkami se nedají zkrátit, je to vypočítáno tak, aby imunitní systém měl čas na vytvoření protilátek. V těhotenství se obecně očkování nedoporučuje, protože může negativně ovlivnit vývoj plodu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x