Tinnitus

Dobrý dej, Je mi 15 let.Už asi třičtvrtě roku trpím tinnitusem na obě uši.Ze začátku sem to moc nevnímal ale postupem času se to podepsalo na mé psychice.Mívám hodně časté deprese,mám problém usnout a dlouho sem se pořádně nevyspal.Skrz deprese sem skoro furt ve stresu a v posledni době se mi pískání v uších začalo stupnovat.Pokuď udělám cokoliv co vydá zvuk nebo sem někde venku,je to ještě silnější. Chtěl bych se zeptat jestli je něaká možnost tinnitus něak zpusobem trochu alespon utišit.Změnilo mi to celkem zatim dosavadní život. Předem děkuji za odpověď,s pozdravem,Marek.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Marku, doporučuji nechat si zkontrolovat a následně denně rozcvičovat krční páteř (tu hlavně, ale protože páteř je spolupracující systém, tak rozcvičujte raději celou) - konkrétní postup by Vám nejlépe vysvětlil některý fyzioterapeut (jak se k němu ve Vašem okolí dostat, to Vám poradí praktický lékař; nebojte se na něho obrátit). Další možností, jak léčbu podpořit, je užívání Gingko biloba, a to alespoň po tři měsíce. Praktický lékař (ev. lékárník) Vám upřesní dávkování přiměřené Vaší věkové kategorii. Při problematickém usínání je možné "přehlušit" tinnitus potichu hrajícím rádiem, tikáním hodin apod. Šanci na trvalý úspěch při léčbě zvýšíte, když současně zapojíte také alternativní postupy, jako je akupunktura nebo autopatie. Posledně jmenovaná metoda by Vás po určité době pomohla zbavit také psychických potíží a případné nespavosti. Více info o popsaných technikách můžete najít na internetu a ohledně autopatie se v případě zájmu (pokud to nemáte daleko) můžete s rodiči objednat také ke mně. Držím Vám palce a přeji hodně úspěchů i dostatek vytrvalosti.

Mgr. Lada Skulilová
Mgr. Lada Skulilová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Soukromá psychoterapeutická poradna Lipník nad Bečvou

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: