Tinnitus

Dobrý den, je mi 24 let a po Silvestru (nejspíše vlivem hluku + stres v práci + náročná posilovna + atb) mám Tinnitus. Všiml jsem si toho zhruba až 6. ledna a 8. byla zahájena léčba 5x kortikoidy i. v. + Betahistini dihydrochloridum 24 mg 3x denně + gingko. Stav se zlepšil. Nicméně jsou horší a lepší dny. Nejhorší stav je ráno. Intenzita i typ zvuku se různě mění. Protože si říkám, že musím spát, aby se to zlepšilo, spánek se jakoby naschvál škodolibě zhoršil a není tak hluboký. V noci zhruba 3 probuzení. Tento stav mírně zlepšil Zolpidem, díky němu mám alespoň 3-4 hodiny hlubšího spánku, potom zhruba další 4 hodiny "mikrospánku" který si myslím že právě Tinnitus zesiluje. Prášky na spaní však nehodlám užívat déle než 2 týdny. Jinak udržuji klidový režim a relaxaci. Chci se zeptat: 1. Jaká je šance že to zcela odezní? 2. Jak dlouho zhruba průměrně trvá akutní fáze? Jinak řečeno, jak dlouho průměrně může trvat NEchronický Tinnitus (budu-li mít to štěstí)? 3. Jakou další metodu léčby doporučujete, kterou je nutné začít co nejdříve, případně co mohu dělat pro maximální podporu? Děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tinnitus je subjektivní vjem, který může mít původ kdekoliv/ ucho, sluchová dráha, mozek, krční páteř,neurologické onemocnění atd.../.Napřed se musí objasnit příčina , potom nasadit příslušná terapie a poté teprve stanovit prognosu!! Tinnitus od roztroušené sklerosy bude mít jinou prognosu než ten od krční páteře.....Pochopíte, že bez jakýkoliv vyšetření/ audio,TM, BERA,RTG C páteře, laboratoř atd / vám nemohu dát relevantní odpověď.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: