Trávicí potíže

Dobry den,v květnu tohoto roku jsem prodělal akutní zanet prostaty(po 3 antibiotikach,mi kultivace potvrdila negativni nález .Od te doby mam problem se zazivanim-prujmy bolest zaludku (bral jsem probiotika).Byl jsem poslán na gastroskopii kde mi byla zjištěna mírně aktivní gastritida s papilarni deformaci povrchu.Nalez připouští refluxni (toxické) postiženi.Dale mi byla zjištěna helikobakterie na kterou jsem dostal 3 kombinaci antibiotik.Doktor mi řekl ze uz chodit nemusím .Muj největší problem a zároveň dotaz je :Pri sportovních aktivitách jako je jízda na kole a fotbalu mam tlak v břiše- a trpím řídkou stolici(po fyzickem vycerpanim) .Take by me zajímalo kdybych měl cronovu chorobu , bylo by mozne to zachytit pri gastroskopickem vysetrenim (biopsie mi byla odebrána) Dekuji moc za odpovědi předem .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Crohnovu chorobu lze diagnostikovat pouze vyšetřením tlustého střeva, tedy kolonoskopií. Gastroskopie je vyšetření žaludku, neslouží k vyšetření tlustého střeva. Průjem může být ve Vašem případě následek užívání několikerých antibiotik, pomoci byl měla probiotika, ve stravě zvyšte příjem zakysaných mléčných výrobků, omezte cukry, potraviny z bílé mouky. V případě trvání potíží navštivte lékaře.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: